четвртак, 3. април 2008.

Večeras uz podršku punog pionira do majstorice!

Partizan - Taukeramika

Hala pionir, 20h
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da će i njegova ekipa i Taukeramika odigrati u četvrtak bolje nego u prvom meču četvrtfinala Evrolige, kao i da veruje u svoj tim. "Prva utakmica nije bila posebno kvalitetna, ali to je normalno jer su obe ekipe bile opterećene važnošću utakmice. Nismo uspeli da tu napetost pretvorimo u pozitivne strane". Meč se igra u četvrtak od 20 časova u hali 'Pionir'.

"Grešili smo, promašivali smo 'zicere' i slobodna bacanja. Možda i zato što je mnogim igračima to bio prvi put da igraju tako važnu utakmicu", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Trener Partizana istakao je kako je njegov tim imao loš tretman u povratku, pošto je u Beograd doputovao tek oko pola 5 ujutru i za to okrivljuje španski klub. "Povratak je bio neprijatan. Ljudi sa aerodroma nisu prihvatili garancije naše i španske avio kompanije i morali smo da čekamo sat i 20 minuta na polazak. Ti na aerodromu bili su instruirani da tako urade. Ovo nije alibi, samo želim da kažem da je nelogično da postoji ovako kratak razmak među utakmicama", kazao je Vujošević. "Postigli smo već fantastičan uspeh, ali baš zato što smo u četvrtfinale došli zasluženo i teško izborili plasman, trebalo bi da u četvrtak maksimalno i uz pomoć publike pobedimo", rekao je trener Partizana.

Zbog pojave falsifikovanih ulaznica na prošloj utakmici sa Panatenaikosom, specijalno za revanš meč četvrtfinala sa Taukeramikom štampane su nove ulaznice kako bi se izbegla bilo kakva mogućnost mahinacija. Na novim ulaznicama urađena je posebna zaštita sa hologramom kako bi se izbeglo ponovno falsifikovanje. Ulazi u dvoranu Pionir biće otvoreni 3 sata ranije. Biće vršen detaljan pretres i oduzimani upaljači, kovani novac i tvrdi predmeti… Molimo gledaoce da dođu na vreme kako bi se izbegle gužve, jer policija na osnovu bezbednosti može da zatvori vrata dvorane ranije. Molimo navijače da sportski navijaju i ne bacaju predmete na parket, jer preti kazna igranja 2 meča pred praznom dvoranom. Evroliga je za utakmicu sa Panatenaikosom, Partizan kaznila sa 20 hiljada evra zbog par rolni, upaljača bačenih na teren i dve upaljene baklje na tribinama. Samo zbog činjenice da je procenjeno da je navijanje bilo fer i korektno i da su to bili gestovi pojedinaca, kazna igranja bez publike zamenjena je novčanom.

KK Partizan je najtrofejniji i najuspešniji košarkaški kolektiv u našoj zemlji. U svojoj bogatoj istoriji, dugoj gotovo šest decenija, KK Partizan je osvojio čak 28 trofeja. Crno-beli košarkaši bili su 14 puta prvaci države (1976, 1979, 1981, 1987, 1992, 1995, 1996, 1997, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007), prvaci NLB lige (2007), 9 puta osvajači nacionalnog Kupa (1979, 1989, 1992, 1994, 1995, 1999, 2000, 2002, 2008), 3 puta pobednici evropskog Kupa Radivoja Koraća (1978, 1979, 1989), a 1992. godine u Istanbulu osvojili su najsjajniji trofej u bogatoj klupskoj riznici - titulu prvaka Evrope.

Tokom svoje, gotovo šest decenija duge istorije, KK Partizan je izrastao u najpoznatije košarkaško ime sa naših prostora, sa velikim ugledom u evropskim i svetskim okvirima. Pored zapaženih rezultata i konstantnog učešća u evropskim klupskim takmičenjima, tome je doprinela i plejada reprezentativaca poniklih u Partizanu, koji su proneli slavu naše košarke širom sveta, osvajajući medalje sa državnim timom. Nijedan evropski klub nije dao toliko igrača u najjaču ligu na svetu NBA kao beogradski crno-beli, a košarkaši koji su nosili dres Partizana uvek su bili znak prepoznavanja zemlje višestrukih evropskih i svetskih prvaka.

Нема коментара: