недеља, 13. септембар 2009.

Pobeda i remi Partizana

Drugog dana memorijalnog turnira "Nikola Rujinši" u Oradei, vaterpolisti Partizana zabeležili su pobedu i remi.

„Crno-beli“ su u prepodenevnom meču igrali 5:5 sa nemačkim Špandauom, a uveče su savladali prošlosezonskog protivnika u Evroligi, mađarski Eger, rezultatom 9:5 (3:1, 3:1, 1:1, 2:2) i tako došli do trećeg trijumfa na turniru.

Uoči poslednjeg dana turnira, u nedelju, Partizan vodi sa deset bodova, Oradea ima devet, Špandau šest, Honved i Eger po četiri, a Solnok je bez bodova. U poslednjem kolu Partizan igra protiv Solnoka, najslabije ekipe na turniru i za očekivati je da se ekipa Igora Milanovića vrati sa novim trofejom.

Nedelja, 5. kolo:

Solnok - Partizan
Oradea - Špandau
Eger - Honved

Vujošević: "Partizan ima problema"

www.kkpartizan.rs
www.kkpartizan.rs
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević kaže da šampion Srbije ima problema kako igračkih tako i finansijskih.

„Čini se da je sve što radimo uzaludan napor, jer se ništa ne menja. Opet su otišli najbolji igrači, a i dalje postoji grčevita borba za finansiranje kluba. Prošle sezone je isplaćeno šest plata, od novca koji smo dobili od prodaje igrača su regulisane još tri, tako da je ostala još jedna stipendija“, rekao je Vukošević.

„Crno-beli“ će pokušati ove sezone da dođu do devete uzastopne titule u Superligi Srbije, ali i odbrane trofeje u NLB ligi i Kupu Radivoja Koraća. Tokom letnjeg prelaznog roka klub su napustili Novica Veličković (Real Madrid), Milenko Tepić (Panatinaikos), Uroš Tripković (Huventud), Stefon Lazme (Makabi) i Čedomir Vitkovic (Budućnost). Ekipu su pojačali neki mladi igrači poput Đekića, Sinoveca, Marića, Mitrovića, Lešića, ali i iskusni Kecman i Milojević. Ipak, trener Vujošević suočio se da ozbiljnim problemom jer je Milojević zbog hronične povrede odlučio da završi karijeru.

„Postoji velika razlika između ekipe od prošle i ove godine, jer imamo nekoliko mlađih talentovanih igrača, sa kojima treba imati strpljenja. Veličković, Tripković i Tepić su dugo bili u Partizanu, bili su veliki talenti, ali mora da se shvati da je ekipa koja je prošle godine igrala jako dobro to postigla zahvaljujući jakom treningu i dobrom ponašanju. Verujem da će tako biti i sa ovim timom, ali još moramo da vidimo šta ćemo sa zamenom za Milojevića, a problem nam predstavlja promena pravilnika, jer se Crnogorci i Bosanci više ne tretiraju kao domaći igrači“, naglašava Vujošević.

Trener prvaka Srbije je i selektor reprezentcije Crne Gore koja je pre nekoliko dana uspela da obezbedi plasman u evropsku A diviziju.

„Za B diviziju nismo mogli da se pripremamo drugačije, nego kao da je u pitanju Prvenstvo Evrope, sveta ili Olimpijske igre, s tim što ta takmičenja sama po sebi donose veliku motivaciju. Bila je potrebna maksimalna ozbiljnost i to smo uspeli da uradimo, pre svega zahvaljujući odnosu koji su igrači pokazali, njihovoj pameti i spremnosti da urade timski posao. Nije ni najmanje jednostavno kretati iz početka, postavljati temelje, jer je komplikovano posle napornih sezona i ogromnog broja utakmica imati još dva meseca zajedničkih priprema, živeti u hotelu i igrati praktično još jednu ligu“, izjavio je Vujošević.

Stevanović:"Prvi meč je najvažniji"

www.partizan.rs
www.partizan.rs
Fudbaleri Partizana u nedelju (16.30h) gostuju ekipi Čukaričkog na Banovom brdu u četvrtom kolu Jelen Superlige Srbije.

Na klupi šampiona Srbije debitovaće Goran Stevanović, dosadašnji pomoćnik sada već bivšeg trenera „crno-belih“ Slaviše Jokanovića. „Utakmica sa Čukaričkim je najvažnija. Mislim da će ove naredne dve utakmice sa Tuluzom i Vojvodinom izgubiti smisao ako u nedelju izgubimo. Već nekoliko dana o tome ozbiljno razgovaram sa igračima i oni to prihvataju“, rekao je Stevanović.

Odmah po imenovanju na mesto trenera, Stevanović je krenuo sa mini pripremama, ali tokom dve nedelje nije imao kompletan tim na okupu zbog obaveza osmorice igrača prema reprezentaciji, a Moreira i Vašington su trenirali odvojeno zbog povreda.

„Situacija sa Moreirinom povredom se malo iskomlikovala, ali ja se nadam da će on kenuti u ponedeljak da trenira sa ekipom. Ljajić je dobio nezgodan udarac na meču mladih reprezentacija Srbije i Norveške, ali u timu je i videćemo da li će početi meč. Vašington je takođe sa strane, već nekoliko dana radi sa strane zbog istegnuća mišića“, izjavio je novi trener šampiona Srbije.

Čukarički je, za sada, bez bodova, Partizan je trećeplasirani sa skorom od dve pobede i remijem.

„Gledao sam statistiku naših mečeva poslednjih godina, 2007. i 2008. najviše je dva gola bilo po utakmici i sama ta statistika govori kakvu utakmicu očekujemo. S obzirom da je to moja prva utakmica kao trenera Partizana postoji i određeni pritisak. Ekipu Čukaričkog sam pratio i protiv Vojvodine i vidim da su se pojačali što takođe govori o njima. Doveli su golmana Isailovića, Popovića, Bunjevčevića, traže iskustvo koje im je verovatno nedostajalo u prva tri kola“, rekao je Stevanović.

On je rekao da sa navijačima ima korektan odnos, ali je priznao i da je bio iznenađen njihovom podrškom kada se birao novi trener posle odlaska Slaviše Jokanovića.

"Njihov prvi uslov da neko bude trener Partizana - da si veliki grobar, da voliš klub, to u startu ispunjavam", kaže Stevanović.

Utakmica Čukarički – Partizan igra se u nedelju od 16.30 časova, već u četvrtak „crno-bele“ očekuje meč sa Tuluzom u Beogradu u prvom kolu Lige Evrope.

KK Partizan - Sezonska karta 100 evra!


Sezonske karte košarkaškog kluba Partizan biće puštene u prodaju u utorak, 22. septembra. Kao i ranijih godina dvorana Pionir biće podeljena u pet sektora.

Cena karata za tribine je 100 evra, parter je 150 evra, plava loža 250 evra, bela 400 evra, dok je za VIP ložu potrebno izdvojiti 500 evra (u dinarskoj protivvrednosti). Pretplatne karte mogu se kupiti samo na stadionu Partizana u Humskoj 1, a važe za Superligu Srbije, NLB ligu i Evroligu.

Ekipa Duška Vukoševića pokušaće ove sezone da dođe do devete uzastopne titule u domaćem prvenstvu, a "crno-beli" brane trofej i u regionalnoj NLB ligi i Kupu Radivoja Koraća.