петак, 4. април 2008.

MLS Liga: 133. Večiti derbi na stadionu Partizana

Utakmice 24. kola Meridijan superlige obeležiće 133. "večiti derbi" beogradskih rivala Partizana i Crvene zvezde, koji bi mogao da bude i presudan u borbi za titulu šampiona. Partizan je trenutno na liderskoj poziciji na tabeli sa pet bodova prednosti nad "večitim rivalom" i eventualna pobeda donela bi mu skoro nedostižnu prednost.


Šta ovaj meč znači za crno-bele nepotrebno je spominjati. Derbi je uvek posebna priča, tako će biti i ovoga puta, a poznato je da u derbiju nikad nema favorita. Partizan je u problemu sa povredama i kaznama igrača (Diarra), a protivnik izlazi na megdan u najjačem sastavu. Znači, čeka još jedna nova epizoda stare dobre priče koja se zove – “večiti derbi”.
Povodom sutrašnje utakmice, danas je održana pres konferencija na kojoj su svoja očekivanja izneli trener Partizana Slaviša Jokanović i Stevan Jovetić.

Slaviša Jokanović:

Dolazi nam derbi i ne znam šta bih drugo mogao da kažem, osim isto ono što i moji prethodnici, a to je da očekujem pobedu u sutrašnjem meču. Šta bi nam ona donela u narednom periodu ne treba ni da govorim, jer to svi dobro znamo. C. zvezda nas je dobila pre mesec dana i mi ćemo se potruditi da im uzvratimo istom merom.

Stevan Jovetić:

Sutra je za nas mnogo važna utakmica i mi ćemo se potruditi da uz pomoć naših navijača pobedimo.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde na programu je od 17.30 sati.
U ostalim mečevima od 15.30 sati sastaju se:

Bežanija - Smederevo
Banat - Mladost
OFK Beograd - Čukarički
Hajduk - Borac
Napredak - Vojvodina

Kolo će proteći i u znaku povratka nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Ljubinka Drulovića u srpski fudbal. Drulović, koji je postavljen za trenera Banata, debi na klupi zrenjaninskog tima imaće na utakmici sa ekipom Mladosti iz Lučana. "Očekujem pobedu, da odigramo dobru i kvalitetnu utakmicu protiv direktnog rivala za opstanak u Superligi", kazao je Drulović agenciji Beta.

Trećeplasirana Vojvodina, koja ima šest bodova manje od Zvezde, u Kruševcu će gostovati Napretku, ekipi demoralisanoj posle ubedljivog poraza od "crveno-belih" od 0:5. "Utakmica sa Vojvodinom za nas ima značaj baraža jer nas pobeda ostavlja u igri za opstanak, a svaki drugi ishod donosi veliku glavobolju", istakao je sportski direktor Napretka Nenad Sakić u izjavi za Sportski žurnal.

Gradski derbi odigraće OFK Beograd i četvrtoplasirani Čukarički. "Strah igrača OFK-a od ispadanja može da bude mnogo veći motiv nego naše četvrto mesto na tabeli... Da budem iskren i remijem bih bio prezadovoljan", naveo je trener Čukaričkog Dragoslav Stepanović.

Petoplasirani Borac iz Čačka gostovaće u Kuli Hajduku, dok će Bežanija dočekati Smederevo.

Нема коментара: