субота, 29. март 2008.

Dalji raspored Partizana u Meridijan Super Ligi (od 23 do 33 kola)


Danas je i zvanično razrešena dilema (ako je uopšte i bilo) o tome kako će se nastaviti dalje takmičenje u Meridian super ligi nakon odigranog 22. kola, koje je na rasporedu u subotu i nedelju.

Iz kancelarije Zajednice klubova Meridian super lige stiglo je zvanično tumačenje koje glasi: Na osnovu člana 16. Pravilnika o fudbalskim takmičenjim, člana 6. i 2. propozicija, takmičenje trećeg kruga od 11 kola biće organizovano shodno članu 2. i 3. Propozicija »i to na način što 6 prvoplasiranih klubova po Bergerovim tablicama imaju prednost jedne utakmice više kao domaćini«.

To znači da će najbolje plasirani klub nakon 22 kola (a to će biti Partizan, nezavisno od ishoda mečeva 22. kola koje je na programu narednog vikenda) dobiti takmičarski broj „1“, drugoplasirana ekipa će dobiti broj „2“ itd...Prema tome, raspored odigravanja utakmica biće utvrđen nakon odigranog 22. kola prema zauzetom mestu na tabeli. Raspored od 23. do 33. kola prvenstva („Bergerove tablice“)

Na osnovu toga, već sada se zna da će Partizan u I kolu (23. kolu) 2.4.2008. igrati kao domaćin sa Bežanijom, II kolu (24. kolu) 5.4.2008. biće domaćin u večitom derbiju, III kolu (25. kolu) 12.4.2008. gostuje Vojvodini i IV kolu (26. kolu) 19.4.2008. dočekuje Borac iz Čačka.Što se tiče daljnjeg rasporeda Partizana (od 27. do 33. kola) – na tačan raspored ćemo morati pričekati do vikenda, s obzirom da se ovog trenutka još uvek ne zna ko će (posle 22 kola) završiti na 5., 6., 7., 8., 9., 10. i 11. poziciji na tabeli.

Recimo i to, da će se plasman nakon 22 kola, u slučaju da dve ili više ekipa imaju isti broj bodova, određivati PREMA UKUPNOJ GOL-RAZLICI (a ne prema ishodu međusobnih duela)! Tek na kraju prvenstva (nakon 33. kola), i to samo u slučajevima kada se „razmatra“ pitanje šampiona, izlaska u Evropu kao i ispadanje iz lige – tek onda su ishodi međusobnih duela (u slučaju istog broja bodova dva ili više timova) ti koji imaju prioritet pri utvrđivanju konačnog plasmana!

Na kraju još i informacija da su gore prikazani dani u sedmici koji su planirani za odigravanje utakmica (a to se posebno odnosi na kola koja se igraju subotom) u ovom trenutku samo provizorni, s obzirom da je naravno moguće da će se izvesni mečevi u okviru određenog kola ipak „pomeriti“ sa subote na nedelju (zbog TV-prenosa ili drugih razloga).

Da podsetimo, da se i 16.4.2008. igra i 1/2 finale Lav kupa Srbije, što znači da će u narednih 20-ak dana crno-beli imati gust raspored.

Izvučeni parovi 1/2 finala Lav Kupa Srbije (Partizan protiv Zvezde)

Izvlačenje parova 1/2 finala Lav kupa Srbije, održano je danas u Plavoj Sali hotela Šumarice u Kragujevcu, uz prisustvo predstavnika svih klubova, kao i brojnih zvanica i gostiju.

Žreb je odlučio da će se u mečevima 1/2 finala, koji su na programu 16.04.2008. sastati:

1. Zemun - OFK Beograd

2. C.zvezda – Partizan

Da podsetimo - u ovoj fazi takmičenja Lav kupa pravila predviđaju, da ukoliko se neki meč završi nerešnim rezultatom, odmah se prelazi na izvođenje penala.

Finalna utakmica odigraće se 7. maja 2008

петак, 28. март 2008.

Partizan - Taukeramika (Karte samo u Ponedeljak)

Na blagajnama Fudbalskog kluba Partizan u Humskoj 1 u Ponedeljak od 10h do 15h prodavaće se poslednji kontigent karata za revanš utakmicu četvrtfinala Evro Lige protiv Taukeramike. Ostatak karata je u rukama onih koji su vlasnici pretplatnih karata i sponzora i prijatelja kluba, a očekuje se da će utakmici ponovo prisustvovati oko 7000 gledalaca. Svako će uz ličnu kartu moći da kupi najviše tri karte.

Cibona - Partizan 93:100 (Partizan na fajnal foru NLB Lige)

Košarkaši beogradskog Partizana izborili su plasman na završni turnir regionalne NLB lige nakon što su i u drugoj utakmici četvrtfinala pobedili Cibonu. U Beogradu je bilo 90:80, a večeras u Zagrebu 100:93.


To je šesta uzastopna pobeda Partizana u međusobnim duelima i treća u poslednjih pet dana. Gosti su od početka kontrolisali igru i rezultat i zasluženo su slavili na parketu KC Dražen Petrović.

Najefikasniji igrači u redovima Cibone bili su: Carey Williams (26), Lukša Andrić (13) koševa. Kod Partizana najefikasniji je bio Uroš Tripković sa (26) koševa, dok je Nikola Peković zabeležio (22) koša i 8 skokova.

четвртак, 27. март 2008.

Partzan - Mladost 9:9 (Partizan u Zagreb od nule)

Vaterpolisti beogradskog Partizan Rajfajzena igrali su nerešeno, 9:9 (2:2, 2:3, 3:3, 2:1), u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige sa ekipom Mladosti iz Zagreba. 'Crno-beli' su u duel sa ekipom iz Hrvatske ušli kao favoriti ali su se, posebno u drugoj polovini meča, mučili i gubili i sa tri gola razlike. U finišu su imali nekoliko prilika da ostvare povoljniji rezultat pred revanš koji se za četrnaest dana igra u Zagrebu, ali nisu bili uspešni.

Četiri pogotka za Partizan postigao je Filip Filipović, dva Pijetlović, po jedan Nastran, Gocić i Stefan Mitrović. Strelci za Mladost bili su Đogaš i Franičević po dva puta, Vrdoljak, Franković, Antonijević, Muslim i Buljubašić.


Od prvog minuta videlo se sa će se vaterpolisti prvaka Srbije mučiti sa gostima iz Zagreba, inače ekipom sa kojom povremeno zajedno treniraju. Mladost je rano povela sa 2:0, a posle prvog izjednačenja gosti su stekli novu prednost, 3:2. Partizan je stigao do vođstva od 4:3, usledila su dva gola gostiju, a onda period veoma loše igre 'crno-belih' posle kojeg je ekipa Mladosti imala i najveću prednost na utakmici, 7:4.

U finišu treće trećine Partizan je pojačao ritam, stigao do izjednačenja ali nije uspeo da stekne prednost. I u poslednju četvrtinu ušlo se sa vođstvom gostiju ali je u poslednjih osam minuta bilo 2:1 za Beograđane za konačnih 9:9. 'Crno-beli' su imali 9:8 ali će u Zagrebu krenuti 'od nule'.