уторак, 1. април 2008.

Može li Partizan do Final 4 Evro Lige (Tau - Partizan, prva utakmica)

Košarkaši Partizana otputovali su u ponedeljak u Vitoriju na prvi meč četvrtfinala Evrolige sa željom da nastave da igraju dobro kao i do sada u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Trener Duško Vujošević ocenio je da je tim već postigao veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale, ali da to ne treba da bude "alibi" za njegov tim da ne odigra najbolje što zna.

"Uspeh je apsolutno već postignut. Oni su po kvalitetu jači od nas, a i imaju prednost domaćeg terena. Uspeh nam sigurno ne daje alibi situaciju da se ne borimo i ne damo sve od sebe. Nama su ambicije porasle i pokušaćemo da damo najbolje što možemo i da odigramo angažovanije, borbeno i posvećeno timu", rekao je Duško Vujošević agenciji Beta pred odlazak u Vitoriju.

Taukeramika važi za jedan od timova koji igraju jako dobro na svom terenu. Španska ekipa igra u formi i jedan je od kandidata za titulu u Španiji. "U svakom slučaju, nikoga ne poštujemo apriori. Svi, pa i najbolji timovi imaju svoje mane, a mi imamo svoje kvalitete. Drago mi je i što smo svojim igrama i rezultatima vratili interes naroda za košarku. Pokušaćemo u ovom takmičenju ostanemo na istom nivou kao i do sada", rekao je Vujošević.

Jedan od najboljih igrača Partizana ove sezone Dušan Kecman ocenio je da je Taukeramika odličan tim, sa dobrim igračima, dobrim trenerom i prednošću domaćeg terena, što je čini favoritom. "Mi smo, medjutim, u dobrom položaju. Potpuno smo opušteni, nemamo pritisak. Od njih se očekuje da urade nešto važno i lasiraju se na završni turnir. Mi smo u istoj situaciji kao pred Top 16. Samo treba da damo sve od sebe na terenu i ako odigramo kao što smo igrali protiv Panatinaikosa, možda ćemo i uraditi nešto dobro", rekao je Kecman.

Jedan od najboljih igrača Taukeramike ove sezone je bosanski reprezentativac Mirza Teletović, koji je za sajt Evrolige rekao da je očekivao Panatinaikos u borbi za završni turnir, ali da poštuje Partizan jer je uspeo da dodje do četvrtfinala.

"Partizan je tim sa kojim se sastajemo i zaslužio je da tu bude, a zaslužio je i naše poštovanje. To je mlad tim sa dobrim igračima, koji su željni pobeda i talentovani. Imaju i dobrog trenera...To ih sve čini opasnom ekipom, što su pokazivali i tokom sezone", kazao je Teletović. "Znam da Partizan ima odličnu publiku i da sjajno igra kod kuće, ali razmišljam samo o prvoj utakmici. Osvojili smo prednost domaćeg terena i moramo da to iskoristimo, što znači da dobijemo prvu. Moramo kod kuće da igramo sa samopouzdanjem i pobedimo. Mnogo zavisi od toga", objasnio je Teletović.

Utakmica se igra u utorak od 20:30h.

Нема коментара: