недеља, 25. мај 2008.

TITULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fudbaleri Partizana nisu ni šampanjac otvorili, a već su u glas poručili: "Nema stajanja, sledeća je Liga šampiona!"

U danu kada je u Humsku stigla treća u istoriji dupla kruna (1947, 1994, 2008), klub je ostao bez najboljeg igrača, mladog Stevana Jovetića. Tri minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka u sezoni i početka šampionskog slavlja u Kruševcu, trener Slaviša Jokanović priredio je Crnogorcu ovacije Pod Bagdalom.

On, na žalost svih Grobara, neće učestvovati u pohodu na Ligu šampiona ovog leta."Ovo mi je poslednja utakmica u Partizanu i drago mi je da sam se od divnih navijača oprostio titulom", rekao je Joveta crvenih očiju.Da li je plakao, ostala je "tajna"..."Kada plačem, plačem sam.

Bilo je i toga, ali niste me uhvatili...", nasmejao se Jovetić, koji će karijeru nastaviti u nekom poznatom evropskom klubu, najverovatnije Fiorentini.

Jedan od navijača Partizana bio je neverovatno uporan u nameri da svuče Jovetiću dres, kada je plejmejker napustio igru u nadoknadi vremena. "Đetić" je na kraju ostao bez kompletne "Kappa" opreme, samo u majici sa grbom Crne Gore.Izgleda da nju niko od Grobara nije želeo..."Hvala navijačima na podršci", ponovio je Jovetić.U drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona možda ne bude ni krilnog napadača, Zorana Tošića.

Ni "Bambi" nije siguran da ostaje u Humskoj."Dokazali smo da smo najbolji, sada nam je cilj Liga šampiona", poručio je Tošić, strelac nekoliko važnih golova u tromesečnoj jurnjavi sa Crvenom zvezdom, koja je završena 25. maja.Da li to znači da "Bambi" u crno-belom dresu napada Ligu šampiona, ponovo je ostala "tajna"..."Neka se jave menadžeri da razgovaramo, ali meni je san Liga šampiona", ostao je nedorečen povremeni reprezentativac.

Na tribinama Bata, Savo, Ivica, Mladen, Đani...Još jednim u nizu golova ovog proleća, Lamin Dijara pretekao je Jovetića na čelu klupske liste strelaca u sva tri takmičenja (MSL, nacionalni Kup i kvalifikacije za Kup UEFA).Senegalac je u padu, leđima, postigao pobedonosni pogodak protiv Napretka i overio 20. titulu prvaka države.

Sezonu je završio sa 12 golova u prvenstvu, a 20 ukupno.Jovetić se zaustavio na 19."Na veličanstven način smo završili posao koji smo počeli još prošle godine", kratko je rekao Dijara.Kada su mu novinari otkrili da je bio jedini strelac na meču i time postao "zlatna kopačka" u Humskoj, on je uzvratio pitanjem:"Je l`, a ko je dao gol?"Nije bio autogol, lopta se od tvojih leđa odbila u gol."Pa, tako je Bog hteo!"Dakle: Dijara 20, Jovetić 19?"Svaka čast, Dijara", pohvalio je sebe harizmatični Senegalac, koji je takođe veoma tražen.Velike zasluge za duplu krunu pripadaju i defanzivcu Nenadu Đorđeviću, koji se vratio u Humsku u januaru. Iako igra u odbrani, bio je strelac tri puta na startu prolećnog dela prvenstva, kada je igra tima sa novim trenerom Slavišom Jokanovićem i te kako škripala.

Ti bodovi (čitaj golovi), možda su bili i presudni za konačan plasman."Ova titula mi je slađa od ulaska u Ligu šampiona 2003. godine. Do LŠ smo došli posle četiri utakmice, a za ovu titulu smo morali da prebrodimo 16 i to pod velikim pritiskom", rekao je Đorđević, u čijem je dresu meč posmatrao njegov nekadašnji saigrač i veliki Partizanovac Zoran Bata Mirković.

Pored Bate, utakmicu je gledala još nekolicina igrača, koji su u Humsku doneli prethodnu duplu krunu, 1994. godine: Ivica Kralj, Saša Ćurčić, Savo Milošević, Mladen Krstajić i, naravno, aktuelni direktor Ivan Tomić.Bio je tu i jedan bivši košarkaš Partizana, takođe vlasnik duple krune, Kosta Perović.