недеља, 20. април 2008.

Kao i obično!

Košarkaši Partitzana pobedili su Crvenu zvezdu 83:78 (20:17, 26:27, 13:15, 24:19), u derbiju petog kola Svislajon Super lige. Zvezda je tokom većeg dela utakmice imala prednost, ali je Partizan u poslednjih deset minuta preokrenuo i pobedio. Bio je ovo treći duel dve ekipe ove sezone i treća pobeda „crno-belih“. Partizan sada ima tri pobede iz isto toliko mečeva, a Zvezda posle pet kola ima skor od tri pobede i dva poraza.

Novica Veličković bio je najefikasniji igrač utakmice sa 21 poenom. Veličković je veliku pomoć imao u Palasiju i Pekoviću koji su postigli po 17 poena. U ekipi Zvezde, koja je na ovom meču bila lišena usluga kapitena Tadije Dragićevića i Borisa Bakića, i koju je prvi put sa klupe vodio novi trener Milan Škobalj,Vujadin Subotić i Elmedin Kikanović bili su najbolji sa po 16 poena, a Omar Kuk stao je na 14.

„Večiti derbi“ u hali Pionir gledalo je svega hiljadu ipo ljudi, pošto je uprava „crveno-belih“ ulaz dozvolila samo sa pretplatnim kartama. Ipak, i pored toga, Partizan je imao podršku oko stotinak navijača.

U narednom kolu Partizan u Pioniru dočekuje ekipu Hemofarma, a Zvezda ide u goste Lajonsima.

Rezultati 5. kola:

Vojvodina – FMP 86:75 Crvena zvezda – Partizan 78:83 Hemofarm – Borac 78:63 Vizura – Lajonsi 76:63

Нема коментара: