субота, 29. март 2008.

Dalji raspored Partizana u Meridijan Super Ligi (od 23 do 33 kola)


Danas je i zvanično razrešena dilema (ako je uopšte i bilo) o tome kako će se nastaviti dalje takmičenje u Meridian super ligi nakon odigranog 22. kola, koje je na rasporedu u subotu i nedelju.

Iz kancelarije Zajednice klubova Meridian super lige stiglo je zvanično tumačenje koje glasi: Na osnovu člana 16. Pravilnika o fudbalskim takmičenjim, člana 6. i 2. propozicija, takmičenje trećeg kruga od 11 kola biće organizovano shodno članu 2. i 3. Propozicija »i to na način što 6 prvoplasiranih klubova po Bergerovim tablicama imaju prednost jedne utakmice više kao domaćini«.

To znači da će najbolje plasirani klub nakon 22 kola (a to će biti Partizan, nezavisno od ishoda mečeva 22. kola koje je na programu narednog vikenda) dobiti takmičarski broj „1“, drugoplasirana ekipa će dobiti broj „2“ itd...Prema tome, raspored odigravanja utakmica biće utvrđen nakon odigranog 22. kola prema zauzetom mestu na tabeli. Raspored od 23. do 33. kola prvenstva („Bergerove tablice“)

Na osnovu toga, već sada se zna da će Partizan u I kolu (23. kolu) 2.4.2008. igrati kao domaćin sa Bežanijom, II kolu (24. kolu) 5.4.2008. biće domaćin u večitom derbiju, III kolu (25. kolu) 12.4.2008. gostuje Vojvodini i IV kolu (26. kolu) 19.4.2008. dočekuje Borac iz Čačka.Što se tiče daljnjeg rasporeda Partizana (od 27. do 33. kola) – na tačan raspored ćemo morati pričekati do vikenda, s obzirom da se ovog trenutka još uvek ne zna ko će (posle 22 kola) završiti na 5., 6., 7., 8., 9., 10. i 11. poziciji na tabeli.

Recimo i to, da će se plasman nakon 22 kola, u slučaju da dve ili više ekipa imaju isti broj bodova, određivati PREMA UKUPNOJ GOL-RAZLICI (a ne prema ishodu međusobnih duela)! Tek na kraju prvenstva (nakon 33. kola), i to samo u slučajevima kada se „razmatra“ pitanje šampiona, izlaska u Evropu kao i ispadanje iz lige – tek onda su ishodi međusobnih duela (u slučaju istog broja bodova dva ili više timova) ti koji imaju prioritet pri utvrđivanju konačnog plasmana!

Na kraju još i informacija da su gore prikazani dani u sedmici koji su planirani za odigravanje utakmica (a to se posebno odnosi na kola koja se igraju subotom) u ovom trenutku samo provizorni, s obzirom da je naravno moguće da će se izvesni mečevi u okviru određenog kola ipak „pomeriti“ sa subote na nedelju (zbog TV-prenosa ili drugih razloga).

Da podsetimo, da se i 16.4.2008. igra i 1/2 finale Lav kupa Srbije, što znači da će u narednih 20-ak dana crno-beli imati gust raspored.

Нема коментара: