четвртак, 27. март 2008.

Partzan - Mladost 9:9 (Partizan u Zagreb od nule)

Vaterpolisti beogradskog Partizan Rajfajzena igrali su nerešeno, 9:9 (2:2, 2:3, 3:3, 2:1), u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige sa ekipom Mladosti iz Zagreba. 'Crno-beli' su u duel sa ekipom iz Hrvatske ušli kao favoriti ali su se, posebno u drugoj polovini meča, mučili i gubili i sa tri gola razlike. U finišu su imali nekoliko prilika da ostvare povoljniji rezultat pred revanš koji se za četrnaest dana igra u Zagrebu, ali nisu bili uspešni.

Četiri pogotka za Partizan postigao je Filip Filipović, dva Pijetlović, po jedan Nastran, Gocić i Stefan Mitrović. Strelci za Mladost bili su Đogaš i Franičević po dva puta, Vrdoljak, Franković, Antonijević, Muslim i Buljubašić.


Od prvog minuta videlo se sa će se vaterpolisti prvaka Srbije mučiti sa gostima iz Zagreba, inače ekipom sa kojom povremeno zajedno treniraju. Mladost je rano povela sa 2:0, a posle prvog izjednačenja gosti su stekli novu prednost, 3:2. Partizan je stigao do vođstva od 4:3, usledila su dva gola gostiju, a onda period veoma loše igre 'crno-belih' posle kojeg je ekipa Mladosti imala i najveću prednost na utakmici, 7:4.

U finišu treće trećine Partizan je pojačao ritam, stigao do izjednačenja ali nije uspeo da stekne prednost. I u poslednju četvrtinu ušlo se sa vođstvom gostiju ali je u poslednjih osam minuta bilo 2:1 za Beograđane za konačnih 9:9. 'Crno-beli' su imali 9:8 ali će u Zagrebu krenuti 'od nule'.

Нема коментара: