недеља, 13. септембар 2009.

Stevanović:"Prvi meč je najvažniji"

www.partizan.rs
www.partizan.rs
Fudbaleri Partizana u nedelju (16.30h) gostuju ekipi Čukaričkog na Banovom brdu u četvrtom kolu Jelen Superlige Srbije.

Na klupi šampiona Srbije debitovaće Goran Stevanović, dosadašnji pomoćnik sada već bivšeg trenera „crno-belih“ Slaviše Jokanovića. „Utakmica sa Čukaričkim je najvažnija. Mislim da će ove naredne dve utakmice sa Tuluzom i Vojvodinom izgubiti smisao ako u nedelju izgubimo. Već nekoliko dana o tome ozbiljno razgovaram sa igračima i oni to prihvataju“, rekao je Stevanović.

Odmah po imenovanju na mesto trenera, Stevanović je krenuo sa mini pripremama, ali tokom dve nedelje nije imao kompletan tim na okupu zbog obaveza osmorice igrača prema reprezentaciji, a Moreira i Vašington su trenirali odvojeno zbog povreda.

„Situacija sa Moreirinom povredom se malo iskomlikovala, ali ja se nadam da će on kenuti u ponedeljak da trenira sa ekipom. Ljajić je dobio nezgodan udarac na meču mladih reprezentacija Srbije i Norveške, ali u timu je i videćemo da li će početi meč. Vašington je takođe sa strane, već nekoliko dana radi sa strane zbog istegnuća mišića“, izjavio je novi trener šampiona Srbije.

Čukarički je, za sada, bez bodova, Partizan je trećeplasirani sa skorom od dve pobede i remijem.

„Gledao sam statistiku naših mečeva poslednjih godina, 2007. i 2008. najviše je dva gola bilo po utakmici i sama ta statistika govori kakvu utakmicu očekujemo. S obzirom da je to moja prva utakmica kao trenera Partizana postoji i određeni pritisak. Ekipu Čukaričkog sam pratio i protiv Vojvodine i vidim da su se pojačali što takođe govori o njima. Doveli su golmana Isailovića, Popovića, Bunjevčevića, traže iskustvo koje im je verovatno nedostajalo u prva tri kola“, rekao je Stevanović.

On je rekao da sa navijačima ima korektan odnos, ali je priznao i da je bio iznenađen njihovom podrškom kada se birao novi trener posle odlaska Slaviše Jokanovića.

"Njihov prvi uslov da neko bude trener Partizana - da si veliki grobar, da voliš klub, to u startu ispunjavam", kaže Stevanović.

Utakmica Čukarički – Partizan igra se u nedelju od 16.30 časova, već u četvrtak „crno-bele“ očekuje meč sa Tuluzom u Beogradu u prvom kolu Lige Evrope.

Нема коментара: