недеља, 13. септембар 2009.

Vujošević: "Partizan ima problema"

www.kkpartizan.rs
www.kkpartizan.rs
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević kaže da šampion Srbije ima problema kako igračkih tako i finansijskih.

„Čini se da je sve što radimo uzaludan napor, jer se ništa ne menja. Opet su otišli najbolji igrači, a i dalje postoji grčevita borba za finansiranje kluba. Prošle sezone je isplaćeno šest plata, od novca koji smo dobili od prodaje igrača su regulisane još tri, tako da je ostala još jedna stipendija“, rekao je Vukošević.

„Crno-beli“ će pokušati ove sezone da dođu do devete uzastopne titule u Superligi Srbije, ali i odbrane trofeje u NLB ligi i Kupu Radivoja Koraća. Tokom letnjeg prelaznog roka klub su napustili Novica Veličković (Real Madrid), Milenko Tepić (Panatinaikos), Uroš Tripković (Huventud), Stefon Lazme (Makabi) i Čedomir Vitkovic (Budućnost). Ekipu su pojačali neki mladi igrači poput Đekića, Sinoveca, Marića, Mitrovića, Lešića, ali i iskusni Kecman i Milojević. Ipak, trener Vujošević suočio se da ozbiljnim problemom jer je Milojević zbog hronične povrede odlučio da završi karijeru.

„Postoji velika razlika između ekipe od prošle i ove godine, jer imamo nekoliko mlađih talentovanih igrača, sa kojima treba imati strpljenja. Veličković, Tripković i Tepić su dugo bili u Partizanu, bili su veliki talenti, ali mora da se shvati da je ekipa koja je prošle godine igrala jako dobro to postigla zahvaljujući jakom treningu i dobrom ponašanju. Verujem da će tako biti i sa ovim timom, ali još moramo da vidimo šta ćemo sa zamenom za Milojevića, a problem nam predstavlja promena pravilnika, jer se Crnogorci i Bosanci više ne tretiraju kao domaći igrači“, naglašava Vujošević.

Trener prvaka Srbije je i selektor reprezentcije Crne Gore koja je pre nekoliko dana uspela da obezbedi plasman u evropsku A diviziju.

„Za B diviziju nismo mogli da se pripremamo drugačije, nego kao da je u pitanju Prvenstvo Evrope, sveta ili Olimpijske igre, s tim što ta takmičenja sama po sebi donose veliku motivaciju. Bila je potrebna maksimalna ozbiljnost i to smo uspeli da uradimo, pre svega zahvaljujući odnosu koji su igrači pokazali, njihovoj pameti i spremnosti da urade timski posao. Nije ni najmanje jednostavno kretati iz početka, postavljati temelje, jer je komplikovano posle napornih sezona i ogromnog broja utakmica imati još dva meseca zajedničkih priprema, živeti u hotelu i igrati praktično još jednu ligu“, izjavio je Vujošević.

Нема коментара: