среда, 16. април 2008.

POBEDA ZA FINALE LAV KUPA SRBIJE!!!


LAV KUP SRBIJE - 1/2 FINALE
Beograd, 16.04.2008.

Stadion C.zvezde - Početak u 18:00 h

Sudija: Ninoslav Spasić
Delegat: Blagoje Jakšić

Strelac: Diarra u 13 minutu, 22 mnutu, Burzanović u 54 minutu, Jestorović u 67 minutu, Jovetić u 79 minutu

C.zvezda:1 Randjelović, 3 Andjelković, 7 Milijaš, 10 Burzanović, 11 Tričkovski, 14 Tomović, 21 Gueye, 24 Ninkov, 32 Milovanović, 35 Kastiljo, 88 Jestrović.Klupa: 22 Banović, 13 Tutorić, 15 Betolingar, 27 Rašković, 17 Bogdanović, 25 Blažić, 30 Basta.

Partizan:27 Božović Mladen, 13 Jovanović, 44 Djordjević, 24 Knežević, 37 Obradović, 20 Ednilson, 14 Lazić, 33 Maletić, 10 Moreira, 26 Diarra, 35 Jovetić.Klupa: 1 Božović Darko, 99 Stjepanović, 88 Čadikovski, 18 Lazevski, 31 Mitrović, 17 Tošić, 16 Lakić.
Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Lav Kupa Srbije pobedom nad „večitim“ rivalom Crvenom zvezdom rezultatom 3:2 (2:0). Na stadionu Crvene zvezde utakmici je prisustvovalo oko 18.000 gledalaca. Partizan je bio bolji tim tokom prvih 45 minuta kada je posle dva kontranapada preko Dijare postigao dva lepa gola, dok je u nastavku meča Zvezda bila mnogo aktivnija. Meč i pitanje pobednika rešio je Stevan Jovetič na asistenciju Dijare. Finale Lav Kupa igra se 7. maja, a sastaju se Partizan i Zemun.

Fudbaleri Partizana vodili su protiv Crvene zvezde na "Marakani" 2:0, posle prvih 45 minuta. Oba gola za ekipu Slaviše Jokanovića postigao je Senegalac Lamin Dijara, prvi u 13. a drugi u 22. minutu utakmice. Partizan je tokom prvih 45 minuta dominirao, a oba gola postigao je posle velikih grešaka odbrane Crvene zvezde i snalažljivosti Dijare. Posebno je bio lep prvi gol Dijare koji je usledio posle dobre asistencije Stevana Jovetića sa polovine terena, a Dijara je loptu iz trka zakucao preko Ranđelovića.
Drugi gol Dijara je postigao posle "proklizavanja" Tomovića na levoj strani, prodora i šuta sa 16 metara po zemlji u dalji ugao Ranđelovića, koji je bio loše postavljen. Dve velike šanse za Partizan u prvom poluvremenu propustili su Moreira posle dodavanja Maletića - sa gol linije loptu je izbacio Tomović - i Dijara.

U dva minuta drugog poluvremena Crvena zvezda je uspela da napravi ono što nije od početka utakmice. Prvo su „crveno-beli“ u 53. minutu uputili prvi udarac u okvir gola – Milijaš je vrlo lepo plasirao iskosa sa leve strane - Božović paradom odbranio, a u sledećem napadu posle centaršuta Milijaša s desne strane 40-ak metara od gola, Burzanović je neometen primio loptu na šest metara i plasirao je pored zbunjenih igrača Partizana u nebranjenu mrežu.

U 67. minutu posle velikog pritiska, centaršuta Tričkovskog i prečke Milijaša i nekoliko neuspešnih pokušaja Nenad Jestrović izjednačio je rezultat golom sa 4 metra. Zvezda je mnogo ambicioznije ušla u drugo poluvreme i mogla je i da povede da sudija Spasić nije u 70. minutu poništio gol Milijaša zbog diskutabilnog ofsajda. Milovanović je šutirao sa ivice šesnaesterca, igrač Partizana u bloku odbio loptu koja je na kraju došla do Milijaša.
Ruku na srce prethodnih sezona Partizan je više puta bio žestoko oštećen od strane sudija tako da ova sporna situacija prilikom koje je Crvena zvezda možda uskraćena za gol, nije ni jedan posto od onoga koliko je Partizan bio oštećen poslednjih 10 godina. Potsetimo da u mečevima ova dva tima Partizanu nije sviran penal zadnjih 15 godina. 2005 godine u prvenstvenoj utakmici "Crno belima" je poništen čist pogodak zbog navodnog ofsajda koji nije postojao, brojni ne rezonski dosuđeni crveni kartoni, a i Crvena zvezda je nekoliko puta davala golove u derbijima iz očiglednih ofsajd pozicija koje nisu sankcionisane. I na ovoj utakmici sudija je propustio nekoliko puta da sankcioniše igrače Zvezde zutim kartonom koji bi nekim igračima bio drugi žuti, što automacki poruzrokuje crveni karton. Po igri koju je prikazao Partizan tokom meča u potpunosti je zaslužio pobedu, tako da je i Zvezdi bio priznat pogodak "Crno beli" bi verovatno preokrenuli rezultat i pobedili, što su na kraju i učinili.
U 79. minutu Obradović je centritrao sa leve strane, Dijara iz duela uspeo odlično da spusti loptu Jovetiću koji je ostao potpuno sam na šest metara od gola Ranđelovića. Kapiten Partizana, koji je bio jedan od najslabijih igrača "crno-belih" na ovoj utakmici, rutinski je postigao gol za 2:3 i za plasman u finale.

Strelac odlučujućeg gola za Partizan, Stevan Jovetić izašao je iz svlačionice sa ledom na ruci. Novinarima je rekao da je to zbog silnih udaraca koje je primao od odbrambenih igrača Crvene zvezde, pogotovo Ibrahima Gaja."Tukli su me svi, mada sam već navikao na to. Ali, Gaj bije kao sveti Ilija", rekao je popularni "Pujo".O meču je rekao da je Partizan bio konretniji, pogotovo u prvom delu. "Dali smo 100 odsto, i osim dvadeset minuta u drugom poluvremenu, sve ostalo je bilo odlično", rekao je kapiten Partizana i dodao: "Sudija je sudio odlično. Ja kad izgubim, sudija mi nije kriv!".

Iskusni Nenad Đorđević rekao je da je Partizan zasluženo pobedio. "Odigrali smo prvo poluvreme nikad bolje, rekao bih. Imali smo dosta šansi, neke smo iskoristili. Onda su se oni vratili, a na kraju nas je Bog nagradio. Pobedu posvećujem navijačima, i ocu Radetu, a on zna zašto". O spornoj situaciji i poništenom golu Crvene zvezde, Đorđević je rekao: "Ko gubi ima pravo da se ljuti. Bilo je situacija kad su oni trebali da dobiju crvene kartone, pre svih Gaj. Nastavljamo borbu za dva trofeja, a ovo je veliki korak ka duploj kruni".

Trener Slaviša Jokanović rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa veći deo meča odigrala organizovano, na pas igru".O padu u igri svoje ekipe u drugom delu, Jokanović je rekao da to ne sme da se događa, ali je podvukao odličnu igru u prvom delu, kada je Partizan "igrao izuzetno kvalitetno i zao je šta hoće".

Svaka čast "Crno beli" i da ove godine osvojite duplu krunu!

Нема коментара: