среда, 17. септембар 2008.

PARTIZAN ZA LIGA KUP UEFA!

Fudbaleri Partizana putuju u sredu u Rumuniju na meč prvog kola Kupa Uefa sa ekipom Temišvara.

U Temišvaru će Partizan nastupiti u ambijentu i okruženju koje mnogo podseća na ambijent u Beogradu. Stadion Temišvara ima kapacitet od 32.019 mesta gotovo identičnog kapaciteta kao stadion Partizana. Čak je i himna rumunskog kluba ista kao kluba iz Humske. Crno-beli će u sredu u večernjim časovima na stadionu Temišvara odraditi i svoj poslednji trening pred meč koji počinje 24 sata kasnije.

Trener Partizana Slaviša Jokanović na konferenciji za štampu rekao je da Patrtizan čeka teška utakmica u Temišvaru.

U četvrtak nas očekuje izuzetno bitan meč u Temišvaru. Naš cilj je da cele ove jeseni imamo prilike da gledamo evropske utakmice na našem stadionu, a to će se desiti samo ukoliko eliminišemo Rumune. Temišvar je ozbiljan rival koji dolazi iz veoma jake nacionalne lige. Ipak, mi verujemo u naše sposobnosti i očekujemo da budemo uspešniji od protivnika. Ukoliko taj uspeh ostvarimo, onda će nam sledeći cilj biti da i 'prezimimo' u Evropi.


Zoran Zošić, jedan od igrača Partizana koji igra u najboljoj formi, dao je svoje viđenje meča u Temišvaru.


U Temišvaru nas sigurno očekuje teška utakmica. Protivnik se direktno kvalifikovao za 1. kolo Kupa UEFA, što dovoljno govori o snazi njihove lige, a samim tim i o snazi predstavnika te lige u Evropi. Bez obzira što su pred nama dva okršaja protiv Temišvara, igraćemo već u Temišvaru napadački, na pobedu, onako kako to uvek činimo i u domaćem prvenstvu. Očekujem da i domaćin zaigra ofanzivno. U tom slučaju bi mi imali puno više prostora za igru, pa sam ubeđen da bi u Temišvaru naša igra mogla biti još puno atraktivnija nego na domaćoj sceni na kojoj se naši protivnici uglavnom brane.


Utakmica u Temišvaru počinje u 19,45 minuta po našem vremenu.

Нема коментара: